Pages

Feb 16, 2010

Scratching Bangkok!

Bangkok! Vristim od kako smo sleteli, a jos nisam sigurna gde sam!

Po izlasku sa aerodroma, zapahnula nas je nesnosna vrucina i vlaga, kao vreo vazduh direktno iz fena. Razdaljiinu od 30 km do grada prevalili smo taksijem za 20ak minuta i manje od 10 eura. Onda smo jos pola sata trazili hostel u kvartu Khao San Road. Onesvestila sam se u sobi koju cu sutra da promenim.

Ovaj kvart je pun hostela, bekpekera, tezgi sa majicama, naocharima za sunce, japankama… Sve bruji i pakleno je vruce! Na standovima prave dredove, vozaci tuk-tuka vuku za rukav na svakom koraku… U zabachenom kaficu usluzio nas je chikica nasminkan ajlajnerom, sa zlatnim lakom za nokte, zenstveniji od mene, a u supermaketu radi trandza.

Kraj gde je nas hostel je prelepa kruzna ulica sa mnostvom salona za masazu, idealnih za ispravljanje posle napornog leta. Thai massage nam je ispomerala kosti, a moj izraz lica prilikom foot massage, mogao bi im biti reklama za “firmu”. Oporavak nastavljamo uz odlicnu hranu za smesne pare.. npr supu sa kokosovim mlekom I povrcem, tj korenjem.

U kraju nam je i hram Songkram gde zive nasmejane monahinje obrijanih glava… U dvoristu je velika zgrada sa tipicnim zlatnim krovom, a ispred je svetiliste sa zlatnim Budom, mnostvom cveca i tamjana. Zamoljena sam da sledeci put ogrnem nesto preko ramena, ako nameravam da udjem.

Vremenski I kulturni shokovi su toliki, da nismo sposobni za pravu akciju. Tek pochinjem da se bazdarim na thai vreme i nenormalnu energiju po kojoj smo zagrebali! Sedim u bastici hostela, oko mene promichu svakakvi istetovirani ljudi, a i fine porodice s decom… Uskoro idemo dalje.

p.s. AAAAAAAAAAAAA!!!!!