Pages

Sep 29, 2013

25 stvari koje sam naučila u jugoistočnoj Aziji - vol 1


1.    Kuća i kancelarija su mi svuda gde sam duže od jednog dana
2.    Uvek je dobro znati gde je najbliže Imigraciono. Možda zatreba produženje vize ili još jedan ulazak u zemlju
3.    Zdravstveno osiguranje je apsolutni must have
4.    Ćoškarenje na asfaltu je ljubav. Kafane su precenjene

4 ujutro u Soi Rambuttri
5.    Sva osećanja su x 10. I sreća i kriza identiteta
6.    Sa svim važnim ljudima koje upoznaš usput, srešćeš se ponovo, pre ili kasnije
7.    Vreme prolazi neosetno. Skapirala sam to posle dva meseca, u Sajgonu
8.    Kokosovo ulje može da se maže na kožu, kosu i na `leba. Najbolje je na ovom prvom. «You are so brown!»

Najslađe se nose hotelske japanke. Ho Chi Minh City (Saigon), Vijetnam
9.    Ako ne kažeš «footscrub» pedikirki, najčešće ćeš dobiti samo oblikovanje noktiju
10. Svež kokos je najbolji prirodni izotonik. Diže iz mrtvih po vrućini, leči mamurluk
11. U kišnoj sezoni, puzeće životinje su malo veće nego obično
12. Vijetnamska kafa je najbolja koja sam ikad probala

Trung Nguyen Coffee
13. Dovoljan je jedan veliki Chang (Thai pivo, 6.5%) da se slika sveta promeni
14. U džungli može da se čuje zvuk koji liči na budilnik
15. Zalasci sunca nisu romantična bljuvotina. Priroda je jača od Photoshopa i psihodelika
16. Bedak je voziti se u kupaćem kostimu na moru u Kambodži. Na Tajlandu je normalno

Slikano kamericom od 3 MP
Džungla čisti glavu
17. Japanke (jadranke) su baš potrošna roba
18. Muay Thai borci su neviđeno građeni. Šteta što su, uglavnom, za glavu niži od mene
19. Broj narukvica se smanjuje u Pnohm Penhu. Ostavljaju se na Poljima smrti
20. Komarce najbolje tera kombinacija spirala, mirišljavih štapića za hram i Sketolena

Meč u Bangkoku
21. Tajlandski paracetamol je pet puta jači od srpskog
22. Nisu baš sve Rihannine pesme toliki trash
23. Ne mogu uvek da prepoznam ladyboya  
24. Market 7 11 je dobar za izlazak, večeru i doručak posle klabinga
25. Koh Phangan postaje sve ozbiljnije party ostrvo

Institucija





No comments:

Post a Comment